Weet wat je eet!


Ons professioneel “Bart”-label staat garant voor ECHTE Zeeuwse mosselen! Geen mosselen uit Duitsland, Ierland, Frankrijk of Denemarken die enkele dagen op verwaterpercelen in Zeeland liggen en dan onder Zeeuws etiket op de markt komen. Al onze mosselen dragen het gecertificeerde keurmerk ‘Zeker Zeeuws’.

Bestel
Image

Weet wat je eet!


Image Image Image Image
Contact
Image

Samenwerking loont!


Wij werken reeds geruime tijd samen met een “Zeker Zeeuws” gecertificeerd kweker en verwerkingsbedrijf. Hierdoor voldoen we met ons professioneel “Bart”-label aan de algemene criteria die voor de erkenning als Zeeuws Streekproduct vereist zijn, alsook aan de specifieke voor mosselen gestelde voorwaarden.

Geniet mee van de meerwaarde van een (h)eerlijk streekproduct!


Bestel
Winkel

Waar staat het Zeeuwse keurmerk ‘Zeker Zeeuws Streekproduct’ voor?


Dit keurmerk staat voor de regionale herkomst (provincie Zeeland inclusief kust en binnenwateren) van grondstoffen, be- en verwerking in de streek en maatschappelijk en verantwoord (duurzaam) produceren (MVO). Alle deze producten krijgen ook de landelijke erkenning als Erkend Streekproduct van Stichting Streekeigen Producten Nederland.

CRITERIA “ZEKER ZEEUWSE MOSSELEN”?

  • Het mosselzaad is uitsluitend afkomstig uit Nederland (Waddenzee/Oosterschelde/Voordelta)
  • Ze zijn opgegroeid in de Oosterschelde. Indien ze opgegroeid zijn in de Waddenzee moeten ze minimaal 3 weken in Zeeuwse wateren zijn verwaterd.
  • Ze hebben minimaal 25 % visgewicht.
  • Kwekers mogen aantoonbaar 3 jaar lang geen zaad uit het buitenland hebben geïmporteerd. Er mag aantoonbaar 3 jaar geen buitenlands zaad op de percelen zijn uitgezet.

Bestel